Γαρίδες λεμονάτες
Ingredients
12 γαρίδες χωρίς κεφάλι – 150gr
80 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
30 γρ. ελαιόλαδο
λίγο εστραγκόν ξερό (4 γρ.)
λίγο φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
100 γρ. λευκό κρασί
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
Steps
Σε τηγάνι βάζουμε λίγο εστραγκόν, το μισό λάδι, τον κόλιανδρο, το αλάτι, το σκόρδο και τα ντοματίνια. Ψήνουμε ελαφριά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τις γαρίδες. Εάν έχετε πάρει γαρίδες με κεφάλια, αφαιρέστε τα και κρατήστε τα για να κάνετε bisque (σούπα από θαλασσινά). Τις μαρινάρουμε με το υπόλοιπο εστραγκόν, αλάτι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο κι έπειτα τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Μόλις αλλάξουν χρώμα και γίνουν κόκκινες, τις σβήνουμε με λεμόνι και κρασί και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά.
Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό.