Γαρίδες με κους κους
Ingredients
5 γαρίδες Αργεντινής μόνο με κεφάλι και ουρά
200 γρ. κους κους βρασμένο
½ κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
20 γρ. λευκό κρασί γλυκό
50 γρ. ντομάτα κονκασέ
40 γρ. ζωμός θαλασσινών
40 γρ. σάλτσα ντομάτας
15 γρ. βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κυβάκια
½ κ.γ. πιπέρι
ξύσμα από ½ λάιμ
½ κ.γ. φρέσκο εστραγκόν
1 κλωναράκι θυμάρι
10 γρ. κρέμα βασιλικού
αλάτι
Steps
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και ζεσταίνουμε. Βάζουμε την ντομάτα κονκασέ, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό, την σάλτσα ντομάτας και το αλατοπίπερο. Βάζουμε τις γαρίδες, την κρέμα βασιλικού και τέλος το κους κους. Τέλος, δένουμε την σάλτσα με το βούτυρο και ολοκληρώνουμε με το ξύσμα λάιμ.