Γαρίδες σαγανάκι με ούζο και φέτα
12 γαρίδες μεγάλες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
½ μαραθόριζα ψιλοκομμένη
1 πιπεριά φλωρίνης
1 πιπεριά κέρατο
½ φλ. ούζο
200 γρ. ντομάτες πομοντόρια
1 πρέζα ζάχαρη καστανή
150 γρ. φέτα σε κομμάτια
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 αστεροειδή γλυκάνισο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καθαρίζουμε τις γαρίδες (κρατώντας τα κεφάλια πάνω στο σώμα). Αφαιρούμε το έντερο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη μαραθόριζα. Προσθέτουμε τις πιπεριές. Σωτάρουμε για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το ούζο.
Προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 6-7 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μελώσει. Βάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη φέτα σε κομμάτια, να λιώσει με τη ζέστη του τηγανιού. Βγάζουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.