Καλαμαράκια κρασάτα με ρύζι
1 κιλό καλαμάρια κομμένα ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
χυμός από 2 λεμόνια
½ φλιτζ. λευκό κρασί
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
ξύσμα από ½ λεμόνι
1 φλιτζ. ρύζι κίτρινο για πιλάφι
½ κ.γ. εστραγκόν
½ ματσάκι άνηθο
αλάτι
πιπέρι
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα καλαμαράκια. Τα αφήνουμε να αχνιστούν καλά μέχρι να ασπρίσουν, ανακατεύοντας απαλά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση για να φύγει το αλκοόλ. Βάζουμε στην κατσαρόλα 4 φλιτζάνια ζεστό νερό, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το εστραγκόν. Ανακατεύουμε, αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μία βράση και προσθέτουμε το ρύζι και το αλατοπίπερο. Σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Λίγο πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε το φαγητό με τον άνηθο, ψιλοκομμένο.