Καλαμαράκια λεμονάτα με σπανάκι
1 κιλό καλαμάρια κατεψυγμένα
50 γρ. ελαιόλαδο
1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
χυμός από 3 λεμόνια
αλάτι
1 πρέζα μπούκοβο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ζεσταίνουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αφού το νερό πάρει βράση, ρίχνουμε τα καλαμαράκια να βράσουν για 30 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το ζουμί τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους 3 εκ. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σωτάρουμε το σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μπούκοβο και το σκόρδα για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθούν, ανακατεύοντας τακτικά. Με την κουτάλα της σούπας παίρνουμε 2-3 δόσεις από το νερό που έβρασαν τα καλαμάρια και τις ρίχνουμε στο σπανάκι , ίσα να το καλύψει. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά. Αν χρειαστεί υγρά συμπληρώνουμε ελάχιστα. Το φαγητό πρέπει να είναι ζουμερό αλλά όχι σαν σούπα. Τέλος, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τον άνηθο, ανακατεύουμε τακτικά για άλλο 1 λεπτό πριν αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε ζεστό.