Καλαμαράκια στη λαδόκολλα με κριθαράκι
8 καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
500 γρ. κριθαράκι χοντρό
1 λίτρο αλατισμένο ζωμό λαχανικών
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 ντομάτα
1 κίτρινη πιπεριά
1 πιπεριά κέρατο
1 κρεμμύδι ξερο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 καρότο
¼ ματσάκι άνηθο
1 φλιτζ. ούζο
3 κόκκους μπαχάρι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. τυρί της επιλογής σας που λιώνει
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε ροδέλες. Κόβουμε όλα τα λαχανικά κι αυτά σε λεπτές ροδελίτσες. Τα αναμιγνύουμε με το καλαμαράκι, βάζουμε λάδι αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε σε 2 λαδόκολλες σφιχτά με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε 40 λεπτά στους 180°C και παράλληλα βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο ζωμό λαχανικών. Αφού πιεί όλο το ζουμί αλλά δεν έχει τελειώσει το ψήσιμο, ανοίγουμε τις λαδόκολλες και μοιράζουμε το κριθαράκι μισό–μισό. Ύστερα πασπαλίζουμε με τυρί. Ψήνουμε με ανοιχτές λαδόκολλες για 7-10 λεπτά ακόμη μέχρι να λιώσει το τυρί.