Καλαμαράκια στιφάδο με τηγανιτές πατάτες
1 κιλό καλαμαράκια
6 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
6 κ.σ. ξίδι
2 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι
½ ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 ντοματάκι κονκασέ
4-5 κόκκους μπαχάρι
2 δαφνόφυλλα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Αφού μαραθούν προσθέτουμε το σκόρδο, το μπαχάρι και τα δαφνόφυλλα. Ρίχνουμε τον πελτέ και τον ανακατεύουμε καλά να αγγίξει όλα μας τα υλικά. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τσιγαρίζουμε 3-4 λεπτά. Ακολουθούν 3 σβησίματα: 1ο σβήσιμο με το ξύδι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, 2ο σβήσιμο με το βαλσάμικο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη και 3ο σβήσιμο με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Περνάμε το κονκασέ από το μούλτι και το προσθέτουμε. Αλάτι-πιπέρι και σκεπάζουμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια μας και να δέσει η σάλτσα. Έχουμε τηγανίσει κυδωνάτες πατάτες και σερβίρουμε μαζί.