espa

Μαρινάρα με όστρακα και κους-κους

Ingredients

6 κ.σ. ελαιόλαδο

½  κρεμμύδι, σε καρέ

1 πράσο μόνο το λευκό

200 γρ. φινόκιο

50 γρ. σέλερι

1 κ.σ.  πιπεριά τσίλι

1 σκ. σκόρδο

μαρινάρα με οστρακοειδή*

3 κ.σ.  μάραθο, ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι φρέσκο, σε πλάγιες φέτες

ελαιόλαδο

30 γρ. πελτές ντομάτα

100 γρ. κρασί λευκό

αλάτι

 

Για το κους-κους

200 γρ. κους-κους

300 γρ. ζωμό λαχανικών

1 κ.σ. βούτυρο

αλάτι

*Για την συγκεκριμένη συνταγή προτείνουμε μαρινάρα οστρακοειδών που περιέχει: γαρίδες, μύδια, θράψαλα πλοκάμια, αχιβάδα.

Steps

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σωτάρουμε ελαφρά το φινόκιο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σέλερι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά αλλά να παραμείνουν τραγανά. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, την πιπεριά τσίλι και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε  μέχρι να μείνει περίπου μισή η σάλτσα. Προσθέτουμε  την ντομάτα και λίγο αλάτι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά αλλά να παραμένουν ελαφρώς τραγανά. Προσθέτουμε λίγο νερό, αν χρειάζεται. Στη συνέχεια προσθέτουμε την μαρινάρα Ατλαντιδα. Ρίχνουμε το μάραθο και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με το φρέσκο κρεμμύδι.

Lavraki Maratho
©atlantidastores 2020. Designed by Guru. Developed by Joinweb.