Μπακαλιάρος με κουρκούτι ούζου και σάλτσα κατίκι
500 γρ. φιλετάκια μπακαλιάρου
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το κουρκούτι
220 γρ. αλεύρι
20 γρ. αλεύρι
20 γρ. κορν φλάουρ
225 γρ. γάλα
½ κ.γ. σόδα
3-4 κ.σ. ούζο
Για την σάλτσα με το κατίκι
200 γρ. κατίκι δομοκού
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 αγγουράκια τριμμένα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Διαλύουμε μέσα στο γάλα την σόδα και προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Ρϊχνουμε το ούζο και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ένα πηχτό μείγμα.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα μας. Πιέζουμε το τριμμένο αγγούρι σε σουρωτήρι να φύγει το νερό. Ύστερα ανακατεύουμε μαζί με το κατίκι, το σκόρδο και το λάδι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ζεσταίνουμε το λάδι, περνάμε τα φιλέτα από το κουρκούτι και τηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσουν και από τις δυο πλευρές ένα χρυσό χρώμα. Σερβίρουμε με την δροσερή σάλτσα από κατίκι.