Μπακαλιάρος με σκορδαλιά και παντζαροσαλάτα
μπακαλιάρος
ελαιόλαδο
αλεύρι
Για τη σκορδαλιά
6 πατάτες
4 σκελίδες σκόρδο
1/2 λεμόνι
4 κ.σ. ξίδι
1 ½ φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για την παντζαροσαλάτα
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
400 γρ. παντζάρια βρασμένα και κομμένα σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο
4 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. ξίδι
6 κ.σ. καρύδια κομμένα σε μικρά κομμάτια
αλάτι
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, το αλάτι, το λάδι και το ξίδι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Πατάμε με την πλατιά λάμα ενός μαχαιριού τη σκελίδα σκόρδου για να πολτοποιηθεί, το ρίχνουμε στο γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα βρασμένα παντζάρια και τα καρύδια και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για μία ώρα, για να «δέσουν» τα αρώματα και οι γεύσεις. Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη καρύδι για το γαρνίρισμα.