Octopus with wine
Ingredients
2 μεσαία φιλέτα γλώσσας
80 γρ. βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλεύρι
½ λεμόνι φιλεταρισμενο, ή το χυμό του
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
Steps
Αρτίζουμε και αλευρώνουμε τα φιλέτα γλώσσας.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 30 γρ. βούτυρο και το ελαιολαδο. Τηγανιζουμε τα φιλέτα μεχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Βγάζουμε τα φιλέτα απο το τηγάνι και τα κρατάμε ζεστά. Πέταμε το τηγανόλαδο και καθαρίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε το τηγάνι πίσω στη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Το αφήνουμε να κάψει μέχρι να πάρει ένα ελαφρό καστανό χρώμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το χυμό λεμόνι/φιλέτα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Μαγειρεύουμε την σαλτσα για 2-3 λεπτα και την ρίχνουμε πάνω στα φιλέτα.