Παπαρδέλες με γαρίδες
500 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες
500 γρ. παπαρδέλες
200 γρ. ντοματίνια
150 γρ. σάλτσα ντομάτας
20 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
10 γρ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
80 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
50 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κύβους
40 γρ. ελαιόλαδο
40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
ξύσμα 1 λεμονιού
200 γρ. ζωμός λαχανικών
1 κλωνάρι θυμάρι
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμυδάκι και τα ντοματίνια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε την σάλτσα και τον ζωμό. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Βράζουμε τις παπαρδέλες 2 λεπτά λιγότερα από τις οδηγίες βρασμού τους. Τις προσθέτουμε στο φαγητό με λίγο από το νερό τους. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να χυλώσει. Τελειώνουμε με το μαϊντανό, το σχοινόπρασο και το ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε ζεστές.