Πεσκανδρίτσα κρασάτη με φρέσκια ντομάτα και ελιές
Ingredients
2 φιλέτα πεσκανδρίτσας
100 γρ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. ντομάτα σε μικρό καρέ
80 γρ. ελιές ροδέλα ή ολόκληρες (χωρίς κουκούτσι)
60 γρ. πέστο βασιλικού
40 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κύβους
200 γρ. ζωμός λαχανικών
ελαιόλαδο
20 γρ. λευκό ξηρό κρασί
φρέσκια ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Steps
Καθαρίζουμε καλά την πεσκανδρίτσα, αφαιρούμε τα κόκκαλα και την κόβουμε σε λεπτά φιλετάκια. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε την ντομάτα και τις ελιές και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμη. Βάζουμε τα φιλέτα από ψάρι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον ζωμό. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 4-5 λεπτά και από τις δυο πλευρές. Προσθέτουμε το πέστο, την φρέσκια ρίγανη και τέλος το βούτυρο για να δέσει.