Ριζότο με καραβίδες και ταχίνι
12 καραβίδες καθαρισμένες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 καρότο κομμένο σε μικρά καρέ
1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε μικρά καρέ
2 φλ. ρύζι
1/2 φλ. ταχίνι
1 λεμόνι (χυμός)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
5 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
2 κ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα λαχανικά και το σκόρδο για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τις καραβίδες, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα και τις αφαιρούμε. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το τσιγαρίζουμε. Στη συνέχεια το ρύζι και ανακατεύουμε να γυαλίσει. Συµπληρώνουµε τα 4 φλ. ζωμό, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Προσέχουμε αν χρειαστεί να προσθέσουμε και άλλο ζωμό και ανακατεύουμε ανά διαστήματα. Σε ένα μπολ αραιώνουμε το ταχίνι µε τον χυμό λεμονιού, παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό και το χτυπάμε µε το ταχίνι (όπως κάνουμε το αυγολέμονο). Το ρίχνουμε στο ρύζι μας και ανακατεύουμε. Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τις καραβίδες και αλατοπιπερώνουμε. Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και περιμένουμε λίγα λεπτά. Πασπαλίζουμε µε ψιλοκομμένο μαϊντανό και καβουρδισμένο σουσάμι.