Σεϊθ με φινόκιο και πορτοκάλι
Ingredients
250 γρ. φιλέτο σεϊθ καθαρισμένο χωρίς κόκκαλα
150 γρ. φινόκιο σε λεπτές φέτες
80 γρ. κρεμμύδι ξερό σε λεπτές φέτες
60 γρ. πράσο σε λεπτές φέτες (μόνο το λευκό μέρος)
χυμός 1 πορτοκαλιού
ελαιόλαδο
100 γρ. ζωμός ψαριού ή λαχανικών
30 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κύβους
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
Steps
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε το φινόκιο, το πράσο και το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα φιλέτα ψαριού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγο ακόμη, γυρνώντας το ψάρι προσεκτικά. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και το ζωμό και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα. Διορθώνουμε με αλατοπίπερο και τελειώνουμε με βούτυρο και μαϊντανό.