espa

Σφυρίδα στη λαδόκολλα

Ingredients

4 φιλέτα σφυρίδα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια 

1 ρίζα φινόκιο 

2  κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη

12 ντοματίνια

1 κ.σ. ρίγανη

6  κ.σ. ελαιόλαδο

1 σφηνάκι ούζο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

4 κομμάτια λαδόκολλα

4 κομμάτια αλουμινόχαρτο

Steps

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το φινόκιο, τα ντοματίνια ολόκληρα, την κάπαρη, το ελαιόλαδο, το ούζο, τη ρίγανη και λίγο αλατοπίπερο.

Βάζουμε τα τέσσερα κομμάτια αλουμινόχαρτου και πάνω σε κάθε ένα από αυτά τοποθετούμε τις λαδόκολλες. Σε κάθε λαδόκολλα μοιράζουμε ίσα τη γέμιση των λαχανικών. Τοποθετούμε πάνω ένα-ένα  τα φιλέτα ψαριού. Κλείνουμε τα πακέτα διπλώνοντας τη λαδόκολλα μαζί με το αλουμινόχαρτο και πατάμε πολύ καλά την ένωση για να μην ανοίξει. Τα βάζουμε  σε λαμαρίνα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 15 λεπτά. Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να σταθούν 5΄.

Τρυπάμε με μαχαίρι τη λαδόκολλα να βγει ο ατμός. Στη συνέχεια ανοίγουμε τα πακέτα και σερβίρουμε τα φιλέτα σε πιάτα περιχύνοντας με τα ζουμάκια τους.

back to recipes
Lavraki Maratho
©atlantidastores 2020. Designed by Guru. Developed by Joinweb.