Σουπιές με χόρτα φρικασέ
1 κιλό σουπιές
½ κιλό χόρτα (σπανάκι, μυρώνια, σέσκουλα κ.α.)
2 ματσάκια αβρωνίες
½ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι μαϊντανό
λίγο μάραθο
1 φλιτζ. γλυκοκολοκύθα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 πράσινα κρεμμυδάκια
ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
Για το αυγολέμονο
2 αυγά (χώρια ασπράδι και κρόκοι)
χυμός 2 λεμονιών
2 κ.γ. κορν φλάουρ
Καθαρίζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε κομμάτια. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα, τις αβρωνίες ξεχωριστά. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τις σουπιές, την κολοκυθά και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τις σουπιές να μισοβράσουν. Καθαρίζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε χοντρούς κύβους. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα χόρτα και τις αβρωνίες και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν καλά οι σουπιές.
Σε ένα μπολ κάνουμε τα ασπράδια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Βάζουμε τους κρόκους και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά το μίγμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά υγρά από το φαγητό ανακατεύοντας πολύ καλά. Περιχύνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό και ανακατεύουμε.