Σουπιές με χόρτα, κουρκουμά και αβρωνίες
1 κιλό σουπιές
½ κιλό χόρτα (σπανάκι, μυρώνια, σέσκουλα κ.α.)
2 ματσάκια αβρωνίες
½ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι μαϊντανό
λίγο μάραθο
1 φλιτζ. γλυκοκολοκύθα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3-4 πράσινα κρεμμυδάκια
ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
λίγο κουρκουμά (στη μύτη του κουταλιού)
Καθαρίζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε κομμάτια. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα, τις αβρωνίες ξεχωριστά. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τις σουπιές, την κολοκυθά και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τις σουπιές να μισοβράσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα χόρτα, τον κουρκουμά και αλατοπιπερώνουμε. Μετά από 15 λεπτά προσθέτουμε και τις αβρωνίες. Μόλις το φαγητό ετοιμαστεί προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.