Σουπιές με μάραθο
1 κιλό μέτριες σουπιές
4 μεγάλα ματσάκια μάραθα (άγρια κατά προτίμηση) ή ½ κιλό σπανάκι & 2 μάτσα άνηθο
2 ξερά κρεμμύδια
8 χλωρά κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
⅔ φλιτζ. τσαγιού λάδι
1 κ.σ. πελτές
2 ντομάτες φρέσκες στον τρίφτη
½ ποτήρι ζωμό λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
Χοντροκόβουμε τα μάραθα. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε τα ξερά κρεμμύδια που έχουμε κόψει χοντρές φέτες και στη συνέχεια προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε τις σουπιές, κομμένες σε μικρά κομμάτια, και συνεχίζουμε για λίγο το τσιγάρισμα.Προσθέτουμε την ντομάτα και το ζωμό ώστε να σκεπάζουν τα υλικά. Στη συνέχεια βάζουμε τα μάραθα, λίγο αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές, σε μέτρια φωτιά και να μείνουν με τη σάλτσα τους, για περίπου 40 λεπτά.
*Σε αυτή την συνταγή μπορεί να αντικατασταθεί το μάραθο με ½ κιλό σπανάκι και 2 μάτσα άνηθο. Κατά τα άλλα είναι η ίδια συνταγή.