Σουπιές με σπανάκι και το μελάνι τους
1 κιλό σουπιές μεσαίου μεγέθους
1 φλ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια
1 σκ. σκόρδο
½ φλ. λευκό κρασί
1 κιλό σπανάκι
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μάτσο άνηθο
αλάτι
2 λεμόνια
ξύσμα ενός λεμονιού
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να μαραθεί, και προσθέτουμε τις σουπιές ολόκληρες. Σπάμε τα σακουλάκια με το μελάνι μέσα στην κατσαρόλα μας με ένα μαχαίρι. Όταν πιουν τα υγρά τους και αρχίσουν να τσιγαρίζονται σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρεύουμε τις σουπιές σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να είναι κατά 80% έτοιμες, προσθέτοντας λίγο νερό αν και όποτε χρειάζεται. Στη συνέχεια βάζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες και τον άνηθο και βράζουμε 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και το αλάτι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να βγάλει τα υγρά του το σπανάκι. Σε 10 περίπου λεπτά θα έχει ετοιμαστεί. Τέλος, βάζουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να σιγοβράσει όσο χρειάζεται για να γίνει μια μελωμένη σάλτσα.