espa

Σουπιές με σπανάκι και το μελάνι τους

Ingredients

1 κιλό σουπιές μεσαίου μεγέθους 

1 φλ. ελαιόλαδο

2 ξερά κρεμμύδια

1 σκ. σκόρδο

½ φλ. λευκό κρασί

1 κιλό σπανάκι

6 φρέσκα κρεμμυδάκια 

1 μάτσο άνηθο

αλάτι 

2 λεμόνια

ξύσμα ενός λεμονιού

Steps

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να μαραθεί, και προσθέτουμε τις σουπιές ολόκληρες. Σπάμε τα σακουλάκια με το μελάνι μέσα στην κατσαρόλα μας με ένα μαχαίρι. Όταν  πιουν τα υγρά τους και αρχίσουν να τσιγαρίζονται σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρεύουμε τις σουπιές σε μέτρια θερμοκρασία  μέχρι να είναι κατά 80% έτοιμες, προσθέτοντας λίγο νερό αν και όποτε χρειάζεται. Στη συνέχεια βάζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες και τον άνηθο και βράζουμε 5 λεπτά. Προσθέτουμε  το σπανάκι  και το αλάτι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να βγάλει τα υγρά του το σπανάκι. Σε 10 περίπου λεπτά θα έχει ετοιμαστεί. Τέλος, βάζουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να σιγοβράσει όσο χρειάζεται για να γίνει μια μελωμένη σάλτσα.

back to recipes
Lavraki Maratho
©atlantidastores 2020. Designed by Guru. Developed by Joinweb.