Σπανακόρυζο με σουπιές και μυρωδικά
Ingredients
1 κιλό μαρινάρα με σουπιά
100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
20 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. ντομάτες στον τρίφτη
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
χυμός & ξύσμα 1 λεμονιού
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαντζουράνα ψιλοκομμένη
40 γρ. βούτυρο
½ κ.γ. μπούκοβο καυτερό
200 γρ. ζωμός θαλασσινών
Steps
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμυδάκι, το μπούκοβο και τη σουπιά. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα, την ζάχαρη και τον ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10’ ακόμη μέχρι να χυλώσει ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε τα φρέσκα μυρωδικά και το βούτυρο για να δέσει η σάλτσα.