espa

Συναγρίδα με λαδολέμονο λιαστής ντομάτας

Ingredients

4 φέτες  συναγρίδα 

2 κρεμμύδια ξερά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. χοντρό θαλασσινό αλάτι

 

Για την πάστα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου και ρίγανης

½ ματσάκι μαϊντανό 

1 σκελίδα σκόρδου

πιπέρι

 

Για το λαδολέμονο

½  φλιτζ. ελαιόλαδο

¼  φλιτζ. χυμός λεμονιού

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κ.σ.  μουστάρδα 

¼  φλιτζ.  λιαστές ντομάτες

 πιπέρι 

 

Για συνοδευτικό 

1 κιλό χόρτα βραστά

Steps

Ξεκινάμε με την πάστα, περίπου μια ώρα πριν το μαγείρεμα. Χτυπάμε στο μούλτι τα αρωματικά (δεντρολίβανο, μαϊντανός) με το σκόρδο, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Θα φτιάξουμε μια πηχτή αλοιφή-πάστα. Για το λαδολέμονο, χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Το μεταφέρουμε σε βαζάκι ή σε σκεύος που κλείνει και ρίχνουμε τη λιαστή ντομάτα και το πιπέρι. 

Μία ώρα πριν ψήσουμε το ψάρι, το αλείφουμε εξωτερικά αλλά και την κοιλιά του με την πάστα μυρωδικών. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Απλώνουμε μέσα στο ταψί τα κρεμμύδια (για να μην κολλήσει το ψάρι), ρίχνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε από πάνω το ψάρι. Το ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και το μεταφέρουμε σε πιατέλα. Σερβίρουμε το λαδολέμονο σε σαλτσιέρα για να βάλει ο καθένας στο πιάτο του όσο θέλει και συνοδεύουμε με τα χόρτα που τα περιχύνουμε με το ίδιο λαδολέμονο.

back to recipes
Lavraki Maratho
©atlantidastores 2020. Designed by Guru. Developed by Joinweb.