Ταλιατέλες με λεμονάτα καλαμαράκια
1 κιλό μεγάλα καλαμάρια
500γρ. ταλιατέλες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 ποτήρι λευκό, ξηρό κρασί
5 κ.σ. κουταλιές ελαιόλαδο
χυμός 1 λεμονιού
ξύσμα 1 λεμονιού
150 γρ. φέτα
1 λεμόνι σε φετάκια για το σερβίρισμα
αλάτι
πιπέρι
Βγάζουμε τα καλαμάρια να ξεπαγώσουν και στην συνέχεια τα μεταφέρουμε σε μια λεκάνη όπου τα περιχύνουμε με το χυμό των λεμονιών. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά. Σοτάρουμε στο λάδι, σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, το κρεμμύδι και τα σκόρδα και ύστερα ρίχνουμε μέσα τα καλαμάρια με το λεμόνι τους, το κρασί, λίγο αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο, πάντα σε χαμηλή φωτιά, για 30 λεπτά περίπου (ανάλογα με το μέγεθός τους).
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο νεράκι για να μη στεγνώσουν.
Όταν τα καλαμάρια είναι έτοιμα, ρίχνουμε μέσα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον ανακατεύουμε για να μαραθεί λίγο. Παράλληλα βράζουμε τις ταλιατέλες. Τις ενώνουμε με τα καλαμαράκια και σπάμε από πάνω κομματάκια τη φέτα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε πασπαλισμένα με επιπλέον μαϊντανό και φετάκια λεμονιού.