Χταποδάκι μαρινάτο
Ingredients
1 κιλό χταπόδι ξεπαγωμένο
75 γρ. ξύδι βαλσάμικο λευκό
75 γρ. χυμός λεμονιού
500 γρ. καλαμποκέλαιο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κλωνάρι θυμάρι ψιλοκομμένο
20 γρ. baby ρόκα
1 κ.γ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Steps
Κόβουμε τα πλοκάμια από το χταπόδι, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 200 γρ. λευκό κρασί, θυμάρι και 1 φύλλο δάφνης. Καπακώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά. Όταν μαλακώσει και είναι έτοιμο, το κόβουμε σε μικρές ροδέλες. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και περιχύνουμε το χταποδάκι. Το αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον μια ώρα. Σερβίρουμε με την baby ρόκα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.