Χταπόδι κρασάτο
Ingredients
1 χταπόδι γύρω στο 1 ½ κιλό (κομμένο σε μπουκιές)
1 φλ. ελαιόλαδο
10 μέτρια ξερά κόκκινα
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 ντοματάκι κονκασέ
1/2 φλ. κόκκινο κρασί
1/2 φλ. ξίδι μπαλσάμικο
1/2 φλ. κονιάκ
1 δαφνόφυλλο
5 κόκκους μπαχάρι
2 κ.σ θυμαρίσιο μέλι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Steps
Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το χταπόδι. Αφήνουμε να αλλάξει χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί, στο δεύτερο σβήσιμο με το κονιάκ και στο τρίτο σβήσιμο με το βαλσάμικο. Προσθέτουμε τα μυρωδικά. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, έως ότου μαλακώσει το χταπόδι. Προσθέτουμε το μέλι το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.