Χταπόδι με μανιτάρια και πιπεριές
1 κιλό χταπόδι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 πιπεριές Φλωρίνης
300 γρ. μανιτάρια λευκά
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
2 καρότα σε λεπτές ροδέλες
½ μάτσο μαϊντανός
1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
200 γρ. ντοματοχυμό
½ κ.γ. γλυκιά ή καυτερή πάπρικα σε σκόνη
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι μαζί με τα καρότα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, για περίπου 45 λεπτά – 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Δεν θα χρειαστούν άλλα υγρά, διότι το χταπόδι θα βγάλει τα δικά του. Παράλληλα, σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε το τζίντζερ, την ντομάτα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την πάπρικα, ανακατεύουμε για 1 – 2 λεπτά και ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με το χταπόδι. Μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει εντελώς το χταπόδι και να πήξει η σάλτσα. Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης. Αποσύρουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.