Αλμυρό τσίζ κέικ σολομού
Υλικά
Για τη βάση
2 παξιμάδια βρεγμένα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το τυρί
200 γρ. κρέμα τυριο
Ξύσμα από 1 λάιμ
2 κ.σ. άνηθο
Για το σολομό
1 φιλέτο άγριο σολομό Αλάσκας
Αλάτι θαλασσινό
Φρέσκο δεντρολίβανο
Βήματα
Στο μπλέντερ σπάμε το παξιμάδι με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει μία κολλώδεις σκόνη.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του τυριού και ψήνουμε τον Σολομό σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 για 10 λεπτά.
Βάζουμε στο τσέρκι το παξιμάδι και πατάμε με ένα κουτάλι, στη συνέχεια βάζουμε το τυρί και στρώνουμε. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι ο σολομός μας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε το σολομό και γαρνίρουμε με άνηθο, ξύσμα, ρόδι και αγγουράκι τουρσί.