Φασολάκια με καλαμάρια
500 γρ. καλαμαράκια σε ροδέλες
1/2 κιλό φασολάκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
½ ποτηράκι λευκό κρασί
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
200 γρ. ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μαϊντανό ψιλοκομμένο
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, ρίχνουμε τα καλαμαράκια και τα αφήνουμε να σοταριστούν και να πιούν τα υγρά τους. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Βάζουμε τον πελτέ ντομάτας και σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε 1/2 κούπα νερό και προσθέτουμε τα φασολάκια, την ντομάτα, αλάτι και ζεστό νερό (περίπου 1 κούπα), σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαγειρευτούν τα φασολάκια. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε και το μαϊντανό.
Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο, είναι το ίδιο νόστιμο.