Γαλέος κρασάτος με εστραγκόν
Υλικά
1 φιλέτο γαλέου
1 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. μπούκοβο
10 γρ. λευκό ξηρό κρασί
50 γρ. σάλτσα ντομάτας
40 γρ. ζωμός ψαριού
½ κ.γ. εστραγκόν ψιλοκομμένο
40 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
15 γρ. βούτυρο
ξύσμα από ½ λάιμ
5 γρ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι θυμάρι
½ κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Βήματα
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μπούκοβο και ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και σωτάρουμε για ένα λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό, την σάλτσα ντομάτας και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το ψάρι και μαγειρεύουμε για 4’. Δένουμε τη σάλτσα με το βούτυρο και ολοκληρώνουμε με το ξύσμα, το εστραγκόν και το θυμάρι.