Γαρίδες μαριναρισμένες με ούζο
Υλικά
20 γαρίδες
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη μαρινάδα
5 κουτ. σούπας ούζο
1½ κουτ. σούπας μέλι
5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ ποτηράκι νερό
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ξύσμα lime
Βήματα
Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε τις γαρίδες. Αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Περνάμε τις γαρίδες από το σχαροτήγανο και παράλληλα Βάζουμε τα υγρά της μαρινάδας σε ένα κατσαρολάκι και τα δένουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα ρίχνουμε τον άνηθο και το φρισκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε τις γαρίδες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.