Γιορτινή σφυρίδα με ρύζι
Για το ρύζι
½ φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
3 κ.σ. κουκουνάρι
2 φλ. ρύζι basmati
1 φλ. ούζο
3 φλ. βραστό νερό
10 βερύκοκα
½ φλ. κράνμπερις
½ φλ. φιστίκι Αιγίνης
1 κ.γ. αλάτι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
10 μεγάλες γαρίδες
Για το ταψί
1 σφυρίδα 2 κιλά
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι θαλασσινό
3 φλ. βραστό νερό στο ταψί
½ λεμόνι
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λειόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα κουκουνάρια και το ρύζι και αφού το γυαλίσουμε σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε το νερό και αρχίζουμε να βάζουμε τα βερύκοκα, τα κράνμπερις και τα φιστίκια. Όταν φτάσει το ρύζι μας στο 50% του ψησίματος ρίχνουμε τις γαρίδες και κλείνουμε τη φωτιά.
Σε ένα ταψί βάζουμε το ψάρι, το αλατίζουμε, του βάζουμε ελαιόλαδο και γεμίζουμε την κοιλίτσα του ψαριού στην αρχή και στην συνέχεια όλο το ταψί μας με το ρύζι προσθέτουμε το βραστό νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 45 λεπτά.