Η πιο νόστιμη ψαρόσουπα
4 ψάρια (κοκκινόψαρο, σκορπίδι, σφυρίδα, πεσκανδρίτσα)
3 καρότα
4 πατάτες
2 κρεμμύδια
2 κολοκυθάκια
½ μάτσο σέλινο
1 ντομάτα
100 γρ. σελινόριζα
1/2 φλιτζ. λάδι
1/2 φλιτζ. ρύζι γλασέ
2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Τα βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό, προσθέτουμε το λάδι και όταν είναι έτοιμα τα αποσύρουμε. Στο ζωμό από τα λαχανικά βράζουμε τα ψάρια μας. Λίγο πριν τα ψάρια είναι εντελώς έτοιμα ρίχνουμε πάλι τα λαχανικά μέσα στην κατσαρόλα για άλλα 3-4 λεπτά, έτσι ώστε να ενωθούν όλες οι γεύσεις. Αφαιρούμε σε μία πιατέλα το ψάρι και σε μία άλλη τα λαχανικά. Καθαρίζουμε το ψάρι και βάζουμε το 1/3 της ποσότητας του μαζί με ζουμί στο μπλέντερ να διαλυθεί. Το ίδιο κάνουμε και με τα λαχανικά μας. Τους πηχτούς ζωμούς αυτούς τους ενώνουμε μαζί με το ζωμό της σούπας μας και τα περνάμε από μία σίτα 2 φορές, για να μην έχει κανένα κόκαλο. Αφού πάρει βράση, δοκιμάζουμε αν θέλει άλλο αλάτι και ρίχνουμε το ρύζι.Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών. Ετοιμάζουμε λαδολέμονο και περιχύνουμε το ψάρι και τα υπόλοιπα λαχανικά μας.