Καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι
Υλικά
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
500 γρ. καλαμάρια κομμένα κατεψυγμένα
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι-πιπέρι
½ κ.γ. μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
Βήματα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε 3-4 λεπτά προσθέτουμε τα καλαμάρια και τσιγαρίζουμε 5 λεπτά. Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας τα μπαχαρικά, αλάτι πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει. Όταν μαλακώσουν τα καλαμάρια προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι και τρείς κούπες βραστό νερό. Βράζουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει.