Καλαμάρι κρασάτο
Υλικά
1 κιλό καθαρισμένα καλαμαράκια
3 κρεμμύδια
1 σκ. Σκόρδο
1 δαφνόφυλλο
1 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. κόκκινο κρασί
Αλάτι-πιπέρι
Βήματα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες με το σκόρδο και τα μαραίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο τα καλαμαράκια ολόκληρα και τσιγαρίζουμε. Αλατίζουμε, βάζουμε πιπέρι και σβήνουμε με κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για είκοσι λεπτά. Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε τα βότανα. Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.