espa

Γιουβετσάκι με μαρινάρα οστρακοειδών

Υλικά

500 γρ. κριθαράκι μέτριο

1 κιλό μαρινάρα*

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.γ. κουρκουμά

1 φλιτζ. λευκό κρασί

2 κ.σ. μάραθο

χυμός & ξύσμα 1 λεμονιού  

αλάτι

πιπέρι

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

*Για την συγκεκριμένη συνταγή προτείνουμε μαρινάρα οστρακοειδών που περιέχει: γαρίδες, μύδια, θράψαλα πλοκάμια, αχιβάδα.

Βήματα

Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, ρίχνουμε την μαρινάρα, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά τα
θαλασσινά να βγάλουν τα ζουμιά τους για 3 περίπου λεπτά. Σβήνουμε με το λεμόνι και ρίχνουμε το μάραθο, το κρασί και τον κουρκουμά. Μαγειρεύουμε 3-4 λεπτά και αποσύρουμε τα θαλασσινά, κρατώντας μόνο το ζουμί τους. Προσθέτουμε το κριθαράκι στο ζουμί. Έχουμε βράσει το ζωμό λαχανικών σε ένα άλλο κατσαρολάκι και τον προσθέτουμε σιγά-σιγά στο κριθαράκι μας, μέχρι να ψηθεί. Στο τελευταίο λεπτό πριν κατεβάσουμε το κριθαράκι, προσθέτουμε πάλι τη μαρινάρα και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε.

Lavraki Maratho
©atlantidastores 2020. Designed by Guru. Developed by Joinweb.