Λαζάνια με μαρινάρα και σάλτσα βασιλικού
1 πακέτο Λαζάνια
1 κιλό μαρινάρα θαλασσινών
1 καρότο
1 κρεμμύδι ξερό
1 κ.σ. πελτέ
½ φλ. κρασί
1 ντοματάκι κονκασέ
1 ποτήρι ζωμό λαχανικών
1 κ.σ. ξερό βασιλικό
250 γρ. Φέτα (προαιρετικά)
½ φλ. ελαιόλαδο
Πιπέρι
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε κρεμμύδι ,πελτέ και καρότο, σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια βάζουμε το κονκασέ μαζί με το ζωμό. Βράζουμε τη σάλτσα μας 5 λεπτά και προσθέτουμε τη μαρινάρα θαλασσινών και το βασιλικό.
Βάζουμε λίγο σάλτσα χωρίς μαρινάρα στη βάση ενός πυρέξ και στρώνουμε τα πρώτα λαζάνια. Βάζουμε το ½ μείγμα με τη μαρινάρα και σπάμε φέτα, στρώνουμε λαζάνια και επαναλαμβάνουμε. Στην τελευταία στρώση από λαζάνια ρίχνουμε μόνο όση σάλτσα έχει μείνει και σπάμε την υπόλοιπη φέτα. Ψήνουμε στους 200 για 40 περίπου λεπτά στον φούρνο σε αέρα ή πάνω κάτω.