espa

Μια μοντέρνα κακαβιά

Υλικά

1 κιλό διάφορα βραστόψαρα

½ κιλό γαρίδες ή καβούρια 

4 μικρές πατάτες κομμένες σε κύβους

2 καρότα κομμένα σε κύβους

3 κ.σ. σέλινο (ή σέλερι ή μαραθόριζα) κομμένα

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη

1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί (καλής ποιότητας)

1 φύλλο δάφνης

4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 πρέζα κλωστίτσες σαφράν ή κουρκουμά σε σκόνη

λίγη λουίζα

ανθός αλατιού

πράσινο πιπέρι

λίγο καγιέν σε σκόνη

Βήματα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ψάρια να βράσουν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες ή τα καβούρια και βράζουμε για 10′ ακόμα. Σουρώνουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια και τα θαλασσινά σε μια πιατέλα.
Στο ζωμό από τα ψάρια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Λιώνουμε με το μπίμερ τα λαχανικά και κάνουμε μια σούπα χυλωμένη. Στο τέλος προσθέτουμε σε μπουκιές τα καθαρισμένα ψάρια και θαλασσινά. Σερβίρουμε ζεστή πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένη λουίζα.

πίσω στις συνταγές
Lavraki Maratho
©atlantidastores 2020. Designed by Guru. Developed by Joinweb.