Μπακαλιάρος φρικασέ
1 κιλό μπουκιές μπακαλιάρο φιλέτο
1 κιλό άγρια χόρτα εποχής καθαρισμένα (μόνο τα φύλλα, τα κοτσάνια χωριστά)
600.γρ σπανάκι
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ πράσο σε ροδέλες
300 γρ. ζωμός ψαριού ή νερό
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
1 κ.σ. μυρώνια ψιλοκομμένα
4 αυγά (μόνο κρόκους)
1 κ.σ. κορν φλάουρ
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
Μαρινάρουμε το ψάρι με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και βράζουμε τα χόρτα ελαφρά για 2’. Κρυώνουμε.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το πράσο και τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σπανάκι και τα χόρτα χοντροκομμένα και συνεχίζουμε το σωτάρισμα. Βάζουμε τον ζωμό ή το νερό (τα χόρτα θα βγάλουν αρκετά υγρά) και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε αλάτι, άνηθο και μυρώνια.
Βάζουμε τα φιλέτα του ψαριού πάνω από τα χόρτα, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 6’ ακόμα. Αφαιρούμε από την φωτιά και σε ένα μπολ κάνουμε τα ασπράδια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Βάζουμε τους κρόκους και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε υγρά από τα χόρτα ανακατεύοντας κι άλλο και τέλος περιχύνουμε το φαγητό μας με το μίγμα.