espa

Μπακαλιάρος με πράσα στο φούρνο

Υλικά


500 γρ. πράσα, κομμένα σε ροδέλες

1.000 γρ φέτα μπακαλιάρος

2 κρεμμύδια

3 ντομάτες

ελαιόλαδο για το σοτάρισμα και λίγο επιπλέον για το φούρνο

αλάτι- πιπέρι

μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 λεμόνι

Βήματα


Ρίχνουμε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα πράσα για 3-4 λεπτά, αλατίζουμε. Προσθέτουμε νεράκι και τις 3 φρέσκες ντομάτες τριμμένες και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να είναι σχεδόν έτοιμα.

Αραδιάζουμε τα πράσα σε ένα ταψί ή πυρέξ καλύπτοντας τον πάτο σε μια στρώση. Στρώνουμε τον μπακαλιάρο από πάνω τους κομμένο σε κομμάτια. Κόβουμε τη ντομάτα, τα λεμόνια και τα κρεμμύδια ροδέλες και τη στρώνουμε από πάνω.
Προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο στο φαγητό, ρίχνουμε το μαϊντανό,το πιπέρι, και ψήνουμε στους 180° C, μέχρι να ροδίσει το ψάρι περίπου 30 λεπτά. Αφού το βγάλουμε, περιχύνουμε με το λεμόνι και σερβίρουμε.

πίσω στις συνταγές
Lavraki Maratho
©atlantidastores 2020. Designed by Guru. Developed by Joinweb.