Μπακαλιάρος με σταμναγκάθι φρικασέ
1 κιλό παστό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο και σε μερίδε
750γρ. σταμναγκάθι καθαρισμένο
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
6 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
⅔ φλιτζανιού ελαιόλαδο
χυμό από 2-3 λεμόνια
1½ κ.τ.σ αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
Σοτάρετε σε πλατιά κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια στο λάδι μέχρι να μαραθούν και προσθέτετε το σταμναγκάθι Ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν και ρίχνετε τον άνηθο, το μάραθο ,ενάμισι φλιτζάνι νερό, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά.
Τοποθετείτε τις μερίδες του ξαρμυρισμένου μπακαλιάρου πάνω από το σταμναγκάθι και τα πιέζετε ανάμεσά τους. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό ακόμα για να μισοσκεπαστούν τα κομμάτια του ψαριού με το ζωμό της κατσαρόλας. Σιγοβράζετε το φαγητό για 25-30 λεπτά περίπου.
Χτυπάτε το χυμό λεμονιού με το αλεύρι και προσθέτετε ένα φλιτζάνι από το ζωμό του φαγητού. Ανακατεύετε το μίγμα καλά και το ρίχνετε πάνω από το φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα για να πάει παντού η σάλτσα. Αφήνετε να πάρει μια βράση και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε στο πιάτο και γαρνίρετε με φέτες λεμονιού.