Noodles με θαλασσινά και λαχανικά
1 κιλό θαλασσινών χωρίς κέλυφος με χταπόδι και λαχανικά
600 γρ. noodles αυγού βρασμένα
20 γρ. κάρυ σε σκόνη
100 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
20 γρ. ξύσμα λάιμ
50 γρ. χυμός λεμονιού
50 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κύβους
40 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. γάλα καρύδας
10 γρ. μαύρο σουσάμι
αλάτι
πιπέρι
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μελακώσουν. Προσθέτουμε το κάρυ, ανακατεύουμε καλά για ένα λεπτό και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τα θαλασσινά, το γάλα καρύδας και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε για περίπου 3’ να μαγειρευτούν, προσθέτουμε τα noodles και ανακατεύουμε καλά. Τελειώνουμε με το ξύσμα λάιμ, τον κόλιανδρο, το σουσάμι και το βούτυρο για να δέσει η σάλτσα.