espa

Πένες με μαρινάρα θαλασσινών με αγκινάρες

Υλικά

500 γρ. μαρινάρα θαλασσινών με αγκινάρες

100 γρ. κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

150 γρ. φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση 

40 γρ. λευκό ξηρό κρασί

αλάτι

πιπέρι

ξύσμα 1 λεμονιού

800 γρ. πένες βρασμένες

200 γρ. ζωμός ψαριού ή λαχανικών

1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

½ κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

50 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κύβους

20 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Βήματα

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τη μαρινάρα και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό και μαγειρεύουμε για περίπου 5’ μέχρι να μαλακώσουν τα θαλασσινά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το αλατοπίπερο, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το μαϊντανό και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να χυλώσει.

Lavraki Maratho
©atlantidastores 2020. Designed by Guru. Developed by Joinweb.