Πέρκα ή πεσκανδρίτσα με σπανάκι
Υλικά
1 κιλό πέρκα ή πεσκανδρίτσα φιλέτο
2 κρεμμύδια
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
1 ποτήρι κρασί
χυμός ½ λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
Βήματα
Σωτάρουμε το ψάρι με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το σπανάκι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το λεμόνι και τη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε το φαγητό μας σε ένα πυρέξ, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το τελειώνουμε στο φούρνο για λίγη ώρα να πάρει χρώμα.