Ψαρόσουπα βελουτέ
2 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 στικ σέλερι
½ φινόκιο
1 σκ. Σκόρδο
1 κ.σ. Πελτέ
1 ντομάτα φρέσκια
6 γαρίδες
1 φιλέτο κοκκινόψαρο
1 φιλέτο σφυρίδα
6 Χτένια
1 κλωνάρι θυμάρι
1 σφηνάκι ούζο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
5-6 κλωστές Σαφράν
1 τσίλι
Αλάτι-πιπέρι
1 ½ λίτρο νερό
Ξύσμα πορτοκαλιού
Ξύσμα λεμονιού
Στην τελική σούπα
6 γαρίδες
1 φιλέτο
1 φιλέτο σφυρίδα
6 Χτένια
Βάζουμε το ελαιόλαδο και όλα τα λαχανικά μας σε μία κατσαρόλα.Προσθέτουμε το τσίλι, το σκόρδο και τον πελτέ και τσιγαρίζουμε.Σβήνουμε με ούζο και σε δύο λεπτά ξανασβήνουμε με κρασί.Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ντομάτα και 1 ½ λίτρο νερό. 1 φιλέτο κοκκινόψαρο, 1 φιλετο σφυρίδας 2-3 γαρίδες και κλωστές σαφράν.
Αφού βράσουμε για μισή ώρα, με το μπίμερ λιώνουμε καλά όλα τα υλικά και στη συνέχεια περνάμε τη σούπα μας από μία πολύ λεπτή σίτα.
Επιστρέφουμε την περασμένη σούπα σε μία καθαρή κατσαρόλα και παίρνουμε το ξίσμα από τα εσπεριδοειδή. Όταν πάρει πάλι βράση η σούπα προσθέτουμε τα άλλα δύο φιλέτα ψαριών, τα χτένια και τις γαρίδες.Μαγειρέυουμε 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και σερβίρουμε.