Σαγανάκι λεμονάτο με γαρίδες και μάραθο
Υλικά
1 κιλό γαρίδες
Μάραθος
1 κρεμμύδι λευκό
Λεμονοθύμαρο
4 κ.σ. Ελαιόλαδο
1/2 φλ. λευκό κρασί
1 σφηνάκι ούζο
1 κ.σ. μουστάρδα
Χυμό από 1 λεμόνι
Πιπέρι
Βήματα
Σε τηγάνι που καίει σοτάρουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τον μάραθο. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τις γαρίδες, σβήνουμε με ούζο και προσθέτουμε τη μουστάρδα ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τέλος ρίχνουμε το λεμονοθύμαρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε με ταραμοσαλάτα και τηγανητή πατάτα (άχυρο περασμένη στον τρίφτη).