Σφυρίδα α λα Σπετσιώτα
1 κιλό σφυρίδα σε φέτες
χυμός 1 λεμονιού
2 ντομάτες ώριμες
70 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζ. νερό
½ φλιτζ. κρασί λευκό
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα Σπετσιώτα
1 κρεμμύδι μεγάλο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 σκελ. σκόρδο
3-4 ντομάτες ώριμες
1 ματσάκι μαϊντανό
1 φύλλο δάφνης
1 κ.σ. τοματοπελτέ
ζωμός λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
Βάζουμε τη σφυρίδα σε ένα μεγάλο σκεύος και τη μαρινάρουμε με το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες το μαϊντανό.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τη δάφνη, το κρασί, το νερό το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Βάζουμε λίγο σάλτσα στο ταψί και προσθέτουμε από πάνω τα φιλέτα σφυρίδας. Προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα στο ταψί. Πάνω σε κάθε φέτα ψαριού βάζουμε δύο φέτες ντομάτα, πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη, ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 30 περίπου λεπτά.
Γαρνίρουμε με πατάτες βραστές και σερβίρουμε.