Σολωμός με κρούστα μυρωδικών
Υλικά
1 κιλό σολωμός σε φιλέτα, χωρίς δέρμα
60 γρ. βούτυρο
200 γρ. φρυγανιά λευκή
60 γρ. κρασί λευκό
χυμός από ½λεμόνι
2 κ.σ. πέστο βασιλικού
άνηθο, μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
Βήματα
Στο μούλτι αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά της κρούστας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το φούρνο στους 180°C αλατοπιπερώνουμε το σολομό και αλείφουμε από τη πάνω μεριά τη κρούστα. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά.