espa

Σούπα με παστό μπακαλιάρο

Υλικά

1 φιλέτο παστού μπακαλιάρου

1 ντομάτα

½ φλ. ελαιόλαδο

½ ματσάκι σέλινο

1 κρεμμύδι

1 πράσο

2 καρότα

2 πατάτες

Πιπέρι

Λεμόνι

Αλάτι αν χρειαστεί

Βήματα

Σε μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 1/2 λίτρο νερό. Όταν βράσει, ρίχνουμε την ντομάτα ολόκληρη και χαραγμένη σταυρό, το ελαιόλαδο, το σέλινο, τα καρότα, το κρεμμύδι, το πράσο και τις πατάτες.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μισοβράσουν τα λαχανικά. Ρίχνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου μαζί με πιπέρι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά, ανάλογα με το πάχος και το μέγεθος των κομματιών του μπακαλιάρου, δοκίμάζουμε το ζωμό και αν θέλουμε, ρίχνουμε λίγο αλάτι.
Λίγο πριν αποσύρουμε τη σούπα με παστό μπακαλιάρο από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

πίσω στις συνταγές
Lavraki Maratho
©atlantidastores 2020. Designed by Guru. Developed by Joinweb.