espa

Σούπα με πεσκανδρίτσα

Υλικά

1 κιλό πεσκανδρίτσα

200 γρ. καρότα σε φέτες

200 γρ. σέλερι σε μικρά μπαστουνάκια

200 γρ. φινόκιο σε φέτες

1 πατάτα σε κύβους

2 ντομάτες ώριμες σε κύβους

2 κρεμμύδια ξερά σε κύβους

1 φακελάκι σαφράν σε σκόνη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

χυμός & ξύσμα 1 λεμονιού

30 γρ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Βήματα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε όλα τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για ένα λεπτό. Προσθέτουμε περίπου 2,5 λίτρα νερό. Βάζουμε το ψάρι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε την σούπα να βράσει για περίπου 30 λεπτά. Αφαιρούμε από την φωτιά και προσεκτικά βγάζουμε το ψάρι. Βγάζουμε την σάρκα από τα κόκαλα και αφήνουμε στην άκρη. Πολτοποιούμε την σούπα σε ένα blender ή multi μέχρι να έχει λεία υφή. Βάζουμε την σούπα ξανά στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε αλάτι ή πιπέρι αν χρειαστεί, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Τέλος, προσθέτουμε το ψάρι στην σούπα, ανακατεύουμε ελαφρά και αφαιρούμε από την φωτιά.

πίσω στις συνταγές
Lavraki Maratho
©atlantidastores 2020. Designed by Guru. Developed by Joinweb.