Συναγρίδα με πατάτες και σάλτσα μουστάρδας
Υλικά
4 φέτες συναγρίδα
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες ½ εκατ. πάχος
3 πολύχρωμες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα μουστάρδας
1 κούπα (240ml) ελαιόλαδο
χυμός 1 λεμονιού
¼ της κούπας (60ml) μουστάρδα Dijon
⅔ της κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κ.σ. πλυμένη και στραγγισμένη κάπαρη
Βήματα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250°C. Βράζουμε τις πατάτες σε φέτες για 5’ να μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί, στρώνουμε τις πατάτες και τις πιπεριές, από πάνω τις συναγρίδες και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε ελαφρά τα υλικά για τη σάλτσα μουστάρδας και περιχύνουμε τις τσιπούρες και τις πατάτες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.